2010. november 11., csütörtök

Most megjelent újdonságunkról - Rejtő Jenő: A szőke ciklon
















Bár nem kifejezetten a szépirodalom műfajába tartoznak Rejtő Jenő alkotásai, mégis klasszikusnak tekinthetjük őket. Az egyéni humor és a szellemesség ugyanis a híres író egyik bűnügyi regényéből sem hiányozhat, így hát A szőke ciklon címűből sem. Ha igazi kikapcsolódásra vágysz, akkor most ezt a könyvet vedd le a polcról, illetve mostantól már le sem kell venned, csak bekapcsolni a cd-lejátszót, kényelmesen elhelyezkedni a fotelban, és hallgatni Kovács Patrícia előadásában.

A szőke ciklon igazi, mindent feledtető, szórakoztató regény. Nem az a célja, hogy komoly, elgondolkodtató, filozófikus eszméket sugalljon, nem tanítani akar vele, csupán élvezetes olvasmány. Persze mint mindegyik regénye Rejtőnek, ez a regény is tekinthető a jó és a rossz összecsapásának, és nem kétséges, hogy melyik oldal győzedelmeskedik. Rejtő pozitív főhősei ugyanakkor minden könyvében önfeláldozóak, becsületesek, tisztességesek. Tehát ha mélyebben beleássuk magunkat a sorok mögé, igenis Rejtő regényeiben is meghúzódik a tisztességre nevelés célzata. De pont ez a nagyszerű benne, nem oktat, de mégis szórakoztatva nevel.

A történetet biztosan mindenki ismeri, de azért írok róla mégis pár mondatot, hátha mégsem….

A szőke ciklon, aki a regény főhőse, egy fiatal angol lány, Evelyn Weston. Családja régi ismerősétől, Jim Hogantől örököl egy nagy értékű gyémántot, amely egy Buddha-szobor belsejében rejtőzik. Persze mások is fenik rá a fogukat, ráadásul évekkel ezelőtt el is adták a szobrot valakinek, amit meg is kell keresniük…

Hallgassátok meg, garantáltan jól fogtok szórakozni!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv!

Szeretnék mutatni nektek egy nagyon szép hangoskönyvet. Magyar dalokat és énekeket foglal magába. Aki ezeknek a szerelmese, annak akár karácsonyra kitűnő ajándék is lehet szerintem.
http://konyv-konyvek.hu/a_magyar_lelek