2011. október 18., kedd

Idő,- és ötlethiányban szenvedő szülők, figyelem!

Hogyan tud egy kisgyermekes szülő folyamatosan új és érdekes történeteket kitalálni, mellyel fejlesztheti gyermekét? Nehéz kérdés, de annál egyszerűbb a válasz. Bizonyítottan elősegíti a gyermekek koncentrációját a hangoskönyv. Sokkal egyszerűbb odafigyelnie egy hangjátékkal és érzelmekkel gazdagított felolvasásra. És ha ez egy kitűnő történettel párosul, akkor a szülő is fellélegezhet egy kicsit.

Török Sándor: Kököjszi és Bobojsza
A mai kor meséi nem minden esetben felelnek meg egy kisgyermek érzelmi világának. Minden szülő szeretné, ha csemetéje érzelmi és értelmi képességei a megfelelő irányba fejlődnének. A régi, bevált mesék és gyerekregények sokkal inkább megfelelnek ennek a követelménynek. A mai kor eszközével, a hangoskönyvvel a modern kornak is újra érdekessé váltak ezek az írások.

Ilyen könyv például Török Sándor: Kököjszi és Bobojsza című gyerekeknek szóló regénye. Bájos történet két manóról és egy kisfiúról, akik közösen fedezik fel a varázslatos mesevilágot. A történet úgy fejlődik, ahogy Balázs cseperedik. Egyre változatosabb és gazdagabb kalandokban vesznek rész főhőseink.  

Tehát, Kedves Olvasó, van lehetőség és esély arra, hogy gyermekünket a megfelelő módon nevelgessük. Mindezt úgy, hogy nekünk is könnyebb dolgunk legyen. A felolvasók leveszik a vállunkról azt a nehézséget, hogy a szoros napirend mellett még a meseolvasás se maradjon el.  

Nincsenek megjegyzések: