2010. augusztus 25., szerda

AJánló: Terheskönyv kispapáknak

Kispapa: fn, az ember nevű élőlény olyan formájú megjelenése, mely gyakran, de csak átmenetileg jelenik meg a természetben.

Háromféle előfordulási formája lehetséges: kifejlődés alatt álló kispapák, kifejlett példányok és kiöregedett kispapák.
A kifejlett példányok mindösszesen 9 hónapig maradnak ebben az állapotban.
Előfordulási helyük: szinte kivétel nélkül a kismamák mellett lelhetők fel.

A tudományos irodalom számos könyvvel látta már el a kismamákat, azonban a kispapák gondozásához nem találunk irodalmat, kivéve egyet: Frank Mungeam Terheskönyv kispapáknak című alkotását.
Ugyanis a kifejlett példányok sok új élménnyel találkoznak a kifejlettségük szakaszában, ezért szükségük lehet egy kis útmutatóra:

Az első ilyen sokk akkor éri a kifejlődés alatt álló kispapákat, mikor megtudják, hogy a velük párban vadászó kismama kismama lett. Ez az a pont, amikor a kifejlődés alatt álló példányok kifejlett kispapákká válnak. Még ezen a napon (időnként előfordul a természetben, hogy még abban az órában) a kispapa komoly próbatételen megy keresztül: szomjúságukat ösztönösen alkohollal kívánják csökkenteni.

Figyelmeztetés a kismamáknak, hogy tegyenek el minden, a kispapa útjába kerülő gereblyét és kapát és egyéb veszélyes szerszámot, mert a hír hallatára szomjúságát csillapító kispapák gyakran kerülnek összetűzésbe eme eszközökkel.

A kifejlett kispapaság 9 hónapja alatt olyan további nehézségbe ütközhet a kispapa, mint a kismama különös evési és egyéb kívánságai, annak külsejének jelentős megváltozása vagy éppen olyan kihívások, mint a gyerekszoba összeállítása és minden lehetséges akadály és veszélyes tárgy eltávolítása a lakás elérhetetlen zugaiból is.
Ez persze csak egy kis ízelítő volt abból, mi mindennel találkozik a kispapa kifejlettsége idején, de ha többet szeretnének tudni erről, hallgassák meg a hangoskönyvet, hogy szakértőkké váljanak a saját vagy kismamák esetén saját egyedi kispapájuk gondozásában.

Nincsenek megjegyzések: